Het initiatief

Na een succesvolle eerste editie is Goes Bruist in 2023 terug! Een concept voor jong & oud in de Gemeente Goes, waarbij er wordt samengewerkt met diverse partners uit onderwijs, overheid, zorg, bedrijfsleven en verenigingen. Van 23 juni t/m 2 juli van het  kalenderjaar 2023 worden diverse “bruisende” evenementen op verschillende locaties in Goes georganiseerd.

Goes Bruist heeft als doelstellingen:

  • Talentontwikkeling en maatschappelijke diensttijd bij kinderen, jongeren en jongvolwassenen
  • Een bijdrage leveren aan het aantrekkelijk maken van de cultuursector in de gemeente Goes, door de inzet van culturele activiteiten met als doel sociale verbinding
  • Activeren en in beweging brengen van diverse doelgroepen

De noodzaak van sociale en culturele verbondenheid ondervinden we meer dan ooit. Muziek, dans, media, sport & bewegen zijn onder andere middelen die mensen met elkaar verbindt. Door de inzet van de verschillende activiteiten zal Goes Bruist ook dit jaar weer plaatsvinden. Dit zorgt er voor dat Goes Bruist een duurzaam karakter heeft.

De activiteiten worden georganiseerd en uitgevoerd door professionele organisaties, waarbij de inzet van mbo- en hbo studenten wordt gestimuleerd om te komen tot werkplekleren. Kinderen, jongeren en jongvolwassenen ontdekken hun talenten, doen tegelijkertijd iets goeds voor een ander en ontmoeten mensen met verschillende sociale en/of culturele achtergronden. Zo dragen we bij aan de sociale cohesie en de ontwikkeling van jeugd in Goes.

Organisatie
Stichting Samen Kansrijk is medeorganisator van Goes Bruist en werkt nauw samen met uitvoeringspartner Skills & Control/Skills4Life. Laatstgenoemde organisatie werkt als hoofdaannemer in dit project samen met diverse lokale organisaties en zzp’ers.

"We geloven in het idee dat we samen meer bereiken dan alleen." Reguillo Vandepitte / Samen Kansrijk